Lichaamsgerichte therapie

“Via lichaamsgerichte therapie kom je stap voor stap dichter bij jouw volle potentie zodat jij nog meer naar hartenlust kan leven.”

Kom je voor lichaamsgerichte therapie in mijn praktijk dan starten we met een intake gesprek. In dit gesprek staan we stil bij jouw hulpvraag, jouw (medische) geschiedenis en onderzoeken beide of we samen een groeitraject aangaan.

Op basis van de intake stel ik een globaal behandelplan op en starten we met de therapie. Lichaamsgerichte therapie maakt naast het gesproken woord ook gebruik van lichaamstaal, emoties en sensaties om het therapeutische proces te starten. Het werkt zowel op de bewuste als de onbewuste lagen. Ik kijk onder andere naar de patronen van de adem, houding, gedachten en gevoelens. Op basis hiervan gaan we op een ervaringsgerichte manier aan het werk.

lichaamsgerichte technieken die je regelmatig terug zal zien zijn:

Bio-energetica

Psychodrama

Inquiry

Reichiaans Ademwerk

Gesprekstechnieken

Bewegen op muziek

Visualisatie /Meditatie

Ik vraag je na elke sessie een verslag te schrijven zodat na de sessie de integratie van wat je hebt ervaren door kan gaan en meer woorden krijgt. Daarnaast geeft jouw verslag input voor de insteek van de volgende sessie.

Elk groeitraject sluit ik af met een evaluatie. We blikken samen terug op hoe je binnen kwam, wat er wel en wat er niet voor je werkte en wat er veranderd is. We markeren het einde van dit traject zorgvuldig samen.

X