Werkmethodes

Bio energetica

Bio energetica is een lichaamsgerichte methode die is ontwikkeld door Alexander Lowen. Deze methode is erop gericht om blokkades van spanning die zich in het lichaam vastgezet hebben, los te laten en een goede doorstroming van energie te bevorderen. Dat wat bevroren is geraakt mag smelten. Door middel van oefeningen met ademhaling, het laten trillen of losschudden van het lichaam, massage, lichaamshouding, expressie, uitrekken en spontane bewegingen worden lichaam en geest weer in balans gebracht en wordt vitaliteit en levenskracht bevorderd.

Gestalttherapie

In de psychologie bedoelt men met een Gestalt een waarneming of perceptie. Als je iets waarneemt, kijk je eerder naar het geheel dan naar de aparte delen. Wat levert het je op als je jouw uitdaging vanuit een ander perspectief bekijkt? In de Gestalttherapie past men dit principe toe op menselijke relaties. Men werkt met een voorgrond en een achtergrond. Als deze beide gezien kunnen worden ontstaat er een nieuw inzicht. Een persoon en zijn problemen kunnen niet los van de relaties of banden met anderen begrepen worden. Daarom focust gestalttherapie op het gedrag, de gedachten en de gevoelens in het moment zelf.

Reichiaans ademwerk

Is een methode waarbij doormiddel van verdiepte ademhaling en contact, onderzoek gedaan kan worden naar blokkades. Deze kunnen fysiek, emotioneel en psychisch van aard zijn. Door meer te ademen ga je meer voelen. Het is een openleggende methode waarin (on)bewuste patronen kunnen worden onderzocht en doorbroken. Het nodigt je uit om expressie te geven aan wat zich in je lijf heeft vastgezet zodat jouw levensenergie weer kan gaan stromen. In mijn praktijk maak ik gebruik van de energetic cycle of breath waarbij de manier van ademhalen gekoppeld is aan de ontwikkelingsfases van een kind. Geen enkele ademsessie is hetzelfde en het is een mooie manier voor verdiept onderzoek naar jezelf.

X